Naaicursus met grote impact

Problemen in haar gezin dwongen Gaurika ertoe op zoek te gaan naar mogelijkheden om geld te verdienen. De naaicursus van stichting Oasis bood uitkomst. Deze cursus bracht haar meer dan ze ooit had kunnen denken! 

Gaurika: “Mijn man is taxichauffeur. De concurrentie in de stad is groot. Omdat mijn man een oude taxi heeft, gaat een flink deel van zijn salaris op aan reparaties en onderhoud. Daardoor kwamen we in financiële problemen en konden nauwelijks onszelf, laat staan onze zoons onderhouden.” Het echtpaar – wonend in een sloppenwijk – heeft twee doofstomme zonen: Daksh (16) en Raghav (15). Een grote zorg voor Gaurika: “Vaak spijbelen ze en zwerven dan wat rond. Ze gaan om met verkeerde vrienden.” 

Eigen naaimachine 
Dit is de situatie voor Gaurika als ze besluit de gratis naaicursus te volgen bij stichting Oasis. Ze leert naaien en borduren en krijgt dankzij sponsors een naaimachine tot haar beschikking, zodat ze geld kan verdienen om mede te voorzien in het onderhoud van haar gezin.  

Zichtbare verandering  
Maar er is meer: Gaurika is tot geloof gekomen in Jezus, wat een grote verandering teweeg heeft gebracht in haar familie. “Aan mijn vrienden van de naaicursus vertelde ik over de problemen in mijn gezin. Ze baden voor de situatie.” Gaurika zag haar zoons veranderen, ze gehoorzaamden haar en deden mee met het gebed. Ook haar man bad mee en leest inmiddels ook voor uit de Bijbel. “Mijn hele gezin is nu tot geloof gekomen!” 

Steun vrouwen zoals Gaurika en geef voor een naaicursus in India! Ontdek hier hoe u kunt bijdragen. 

* Vanwege privacy zijn de namen aangepast. 

Deel deze pagina