Wonder boven wonder

Gods werk gaat door! We ontvingen een bemoedigend verhaal uit het noorden van India, dat we graag met je delen. Aviraj*, een veertigjarige man, staat samen met zijn vrouw Adweta* en hun twee kinderen bekend als strenggelovige hindoes. Ze aanbidden veel goden met allerlei namen en voeren rituelen uit om vrede in de familie te behouden. Op een gegeven moment krijgt Aviraj last van psychische problemen. Na anderhalf jaar lijdt hij er nog steeds onder, het wordt zelfs erger. Hij is zelfs niet in staat om te eten. Ook slaapt hij er slecht door. Elke nacht wordt hij wakker en rent hij diverse keren het huis uit.  

Mensen om hem heen zeggen dat hij bezeten is door een kwade geest. Volgens de gebruiken in de stam waar Aviraj en Adweta toe behoren, raadpleegt Adweta de lokale magiër. Als offer biedt ze een duif aan, in de hoop dat de magiër haar man kan genezen. Maar helaas gaat Avirajs toestand er alleen maar op achteruit. Adweta probeert het bij een andere magiër, die populairder is in het dorp. Deze priester in een hindoetempel eist een geit als offer. Geiten zijn erg duur en Adweta weet niet hoe ze aan geld moet komen. Ondertussen is ze enorm bang om haar man te verliezen.  

Als ze op het punt staat om een geit te offeren, komt ze een christen tegen, die haar adviseert om contact op te nemen met een evangelist van Oasis. De evangelist hoort van de familie, gaat ernaartoe en bidt voor Aviraj en het gezin. Hij vertelt het evangelie van Jezus en over de liefde van God. Ook nodigt hij de familie uit voor een samenkomst met andere christenen.  

De christenen bidden een aantal weken aanhoudend voor Aviraj en na een paar weken verbetert zijn situatie aanzienlijk. Wonder boven wonder herstelt Aviraj volledig en hij en zijn gezin willen graag meer weten over de liefde van Jezus. Inmiddels zijn ze aangesloten bij de christelijke gemeente en willen ze graag gedoopt worden. Zo mooi om te horen dat God doorgaat met Zijn werk in India! 

Steun het werk van Oasis en maak evangelisatie in India mede mogelijk!  

* Vanwege privacy zijn de namen aangepast. 

Deel deze pagina